Achtergrond ‘Beginnen zonder Einde’ door Justus van Kampen

  • door
Beginnen zonder einde

Beginnen zonder einde is het resultaat van een organisch kunstproject, dat in gang werd gezet door de Waalse uitgever Cees Stip met het schrijfwerk van Ewout van den Engel en een tekening van kunstenares Marlou Vossen. De tekening is achteraf uitgezocht om zo een eigen dialoog met de verhalen aan te gaan. Cees Stip en Ewout leerden in 2014 elkaar kennen net voordat Ewout Maastricht zou inruilen voor Barcelona (2015) en later Boekarest (2016 -heden). Cees begeleidde Ewout van afstand in zijn schrijfproces, waar uiteindelijk 6 essays uitvloeiden ter publicatie. De essays zijn stuk voor stuk literaire probeersels, elk met een andere opbouw en een ander aspect van het leven dat belicht wordt.

 

Ewout hanteerde drie principes bij het schrijven van de bundel:

1) De fictie begint bij de eerste letter, c.q. het voorwoord.

2) Lees wat er staat, niet wat je denkt dat er staat, d.w.z. geef je over aan de realiteit van de schrijver.

3) Schrijven is experimenteren.

Deze drie principes geven al aan dat er niet gepoogd is een zo’n breed mogelijk publiek aan te spreken, maar juist een publiek dat durft te begrijpen.

Personen

  • Ewout van den Engel studeerde cultuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht en werkte als online-redacteur voor VVV Maastricht en Universiteit Maastricht. Hij is nu recruiter / schrijver in Boekarest.
  • Marlou Vossen is beeldend kunstenaar en woont in Vlijtingen (B). Meer informatie op marlouvossen.be.

Verkrijgbaar bij

Het boekje is verkrijgbaar in beperkte oplage bij boekhandel De Tribune (Kapoenstraat 8-10, Maastricht, +31 43 325 1978) voor 10€ en als e-boek op de readers van Kindle (Amazon) en Kobo voor 4,99€.

Kobo.nl: www.kobo.com/ww/nl/ebook/beginnen-zonder-einde;

Amazon.nl: www.amazon.nl/Beginnen-Zonder-Einde-Justus-Kampen-ebook/dp/B073YHHGT7.

Het eerste hoofdstuk